La festa de l’Antic Egipte és una festa que ens porta al passat i enigmàtic món dels faraons, les piràmides, l’esfinx i la mòmia de la manera més original i divertida. Es poden gaudir de molts continguts que es poden consultar a les diferents opcions d’aquest apartat de la web.

Per a qualsevol tipus de celebració o si es disposa d’un local, aquesta és una festa temàtica amb èxit garantit. Es poden seleccionar a la carta els continguts i dissenyar la celebració al gust que es dessitgi. Es pot oferir des d’un còctel Nefertiti i una doble de Cleopatara, fins l’escapada “Cleopatra Weekend Experience” amb molts continguts.

Aquesta festa es pot complementar amb serveis com el de fotografia, disfresses, etc.

El nom de la festa és genèric i es pot personalitzar amb altres noms com “La festa de Tutankamon”, “La festa de la mòmia”, “Cleopatra Party”, etc.

Amb l’ambientació de la festa de l’Antic Egipte es pot creure que realment s’ha teletransportat en el temps i s’experimenten sensacions difícils d’aconseguir en altres celebracions. Es viu.

L’Antic Egipte és un tema que dona per a molt i atrau a la majoria de persones. Una bona ambientació fa que la vivència sigui més real. I tot això s’aconsegueix amb decorats, atrezzo, projeccions d’imatges i de sons, efectes d’il·luminació o olfactius, etc.

1

Ambientació del local

Quan algú entra a una festa o celebració, el primer impacte que té és la decoració. Perquè una festa no sigui “freda” és imprescindible uns bons decorats. En aquest cas són decorats i imatges inspirades en l’Antic Egipte.

L’ambientació pot anar complementada d’atrezzo amb elements decoratius ambientats en aquesta temàtica, projecció d’imatges i vídeos (possibilitat que en les projeccions hi hagi publicitat), es poden crear efectes especials d’il·luminació i que opcionalment poden anar sincronitzats amb so.

2

Caracteritzacions

Si l’ambientació i decoració d’un event com aquest és imprescindible, no es pot oblidar que el protagonista és el públic, i per això tant el personal del local de celebració com el públic poden anar caracteritzats de personatges coneguts de l’Antic Egipte (Cleopatara, Tutankamon, Nefertiti, Ramsés o la mòmia), o també d’alguns dels seus deus coneguts (Isis, Osiris, Horus o Anubis).

3

Mostrador

A la festa també es poden trobar elements reals d’Egipte. Es pot visitar un mostrador on podem trobar entre altres coses, artesania egípcia, música o productes d’alimentació. Si es dessitja es poden encarregar o comprar.

4

Tarot egipci

Un dels espais de la festa està habilitat per a realitzar la lectura de cartes amb el tarot egipci. Probablement és l’espai més tranquil de la festa… Aquest contingut ho realitza una persona especialista.

5

Photocall

Una festa com aquesta no és per oblidar. Per això i no esborrar del record, què millor que unes fotos. Així que un espai del local de celebració està dedicat a aquest tema i amb decorat de fons estil photocall. Possibilitat que el públic es faci fotos amb alguns dels personatges artistes de la festa.

La festa de l’Antic Egipte pot recrear escenes teatralitzades de poca durada (5’-10’). A continuació s’anomenen algunes però es poden preparar més i de diferents durades per adaptar-se a l’espai i al gust de tothom.

1

Recepció de Cleopatra

Cleopatra celebra una recepció en la que pot oferir una copa de benvinguda, xarrup d’arak (licor oriental i que s’explica en un altre apartat d’aquest contingut de la web) o una copa de carcadé (també es dona més informació d’aquesta beguda en el seu apartat).

2

Cleopatra i Marc Antoni

Escena teatralitzada que representa una trobada de Cleopatra i Marc Antoni quan aquest la torna a veure després de molt temps de lluitar en batalles amb l’exèrcit de l’Antiga Roma.

3

Altres escenificacions

Es poden preparar diverses escenografies i performances. Una de les més impactants pot ser l’arribada de Cleopatra a la festa. Hi han diferents formes com per exemple en camell o en carrossa ambientada. També pot arribar al local de celebració una limousine i en aquest cas poden baixar del vehicle a més de Cleopatara, Tutankamon, Nefertiti, Ramsés i/o la mòmia.

4

Dansa egípcia

La dansa egípcia neix de les sacerdotises egípcies, dones de llum, que vivien en temples i la practicaven en forma de rituals tant per adorar a la Mare Terra com per conectar-se amb elles mateixes, amb la seva feminitat i elevar-se espiritualment. Es considera una dansa sagrada.

Una de les animacions de la festa és l’actuació o actuacions de ballarines que realitzen diferents balls de dansa egípcia. Pot ser una ballarina o diferents grups.

5

Coreografies

Aquest contingut no tracta de dansa oriental. Consisteix en la interpretació de coreografies de temes o de música vinculats en la temàtica. Qui no s’enrecorda de “Walk Like an Egyptian” de Bangles! També música d’Alan Parsons Project, etc. Són coreografies molt visuals.

Els aliments més consumits a l’Antic Egipte eren l’all, la ceba, els llegums (cigrons, faves, pèsols i llenties), verdures (col, cogombre, enciam, porro i raves) i plantes aquàtiques de les ribes del riu Nil (lotus i papir). De fet la nostra dieta mediterrània és similar.

La festa de l’Antic Egipte té molts continguts i no pot faltar alguna cosa per picar, alguna beguda o un sopar. S’ofereix un pica pica, montaditos, sopar amb buffet o menú.

1

Sopar egipci

En cas de celebrar-se en un restaurant o també depenent del local, es pot combinar amb un sopar-espectacle, i també a l’hora de les postres amb els jocs, concursos, sorteig de premis i altres continguts. Sopar de qualitat i amb bona presentació.

2

Pizza egípcia

Pizza original que es pot presentar amb diferents gustos i formats, sempre amb la imatge o amb ingredients que corresponen a la temàtica. Pot ser en forma de piràmide en 2-d, en 3-d, o simplement una imatge formada pels ingredients de la pizza sobre la seva base. Original i diferent. Pizza Tutankamon, Cleopatra, etc.

3

Pastís caracteritzat

Les postres són tota una temptació. El pastís (o pastissos) pren forma volumètrica d’una piràmide, esfinx o una altra imatge característica de l’Antic Egipte. Tot un art de la pastisseria. Està tan ben fet que sap greu tallar-lo… Diferents sabors. Ideal també per a celebracions personals o familiars, d’aniversari, noces, etc.

4

Còctels egipcis

Còctels que prenen el nom a personatges o elements de l’Antic Egipte com el còctel Cleopatra, Tutankamon, Nefertiti, Ramsés, Keops, etc. Es pot incloure un doble còctel “Cleopatra-Marc Antoni”, etc. Més dolços i suaus, més forts i secs o tot el ventall que es troba entre les dues opcions.

5

Arak

L’arak és un licor d’alta graduació (més de 45º) popular en els països del Pròxim Orient (entre ells Egipte). Es pot oferir en forma de xarrup de benvinguda a la festa, i normalment es barreja amb te o sucs.

També es pot oferir licor de dàtil.

6

Carcadé

Carcadé és una infusió de color vermellós que es pot prendre fred o calent. Es coneix més com hibisc. A Egipte és molt popular i als convidats se’ls rep amb una infusió com a benvinguda. Els antics egipcis deien que qui bevia Carcadé, aquest li donava la immortalitat.

A la festa de l’Antic Egipte s’ofereixen molts més continguts dels que s’anomenen en aquest apartat de la web dedicat a aquesta temàtica. A continuació es detallen alguns que no deixen a ningú indiferent.

1

Karaoke

El karaoke de la festa egípcia no és el convencional… Les persones que assisteixen, poden cantar de manera voluntària en format karaoke. Però aquest karaoke es realitza vinculat amb la temàtica de l’event.

2

Jocs

Els jocs que s’ofereixen poden ser de molts tipus i s’adapten a l’espai en el qual es realitzen. Entre altres jocs es poden realitzar el joc de la carrera de camells o el de quin equip crea la millor mòmia. Tots molt divertits i la majoria en grups i amb un públic participatiu al 100%. Diversió garantida.

3

Concursos

A “Experience” ens agrada que el públic sigui el protagonista i no un simple espectador. Per això i entre altres coses proposem que participi en concursos amb premis. Poden ser culturals o més lúdics, però en tot cas divertits. Perquè es tracta de passar-ho bé.

4

Sorteig

El sorteig de premis és un altre contingut de la festa de l’Antic Egipte. Es pot participar i guanyar algun premi. Qui sap si es pot guanyar un viatge a Egipte!

5

Discoteca egípcia

Per a finalitzar la festa el millor que es pot fer és moure l’esquelet i no quedar-se com una mòmia. La discoteca egípcia invita a ballar pel seu ritme. No es voldrà finalitzar la festa però sempre hi ha una altra oportunitat de participar a la propera.

6

Debat

L’Antic Egipte és un tema que al llarg del temps ha sigut enigmàtic, hi han misteris sense resoldre, la maldició de la mòmia o de les piràmides, com aquestes van ser construïdes tenint en compte les possibilitats d’aquell temps, etc.

De tot això es pot parlar en un debat que el pot moderar (o no) una persona egiptòloga o entenedora d’aquest tema.

Aquest contingut juntament amb el de la projecció d’una pel·lícula està dissenyat principalment per a realitzar-se en diumege pel matí quan l’event se celebra en format “Cleopatra Weekend Experience”.

7

I més...

Els continguts d’aquest event no finalitzarien mai. Es poden ampliar amb la projecció d’una pel·lícula com s’esmenta en el punt anterior, un passeig amb carrossa amb la persona o persones en qüestió, que poden acompamyar-se de Tutankamon i/o Cleopatra, es poden organitzar actes promocionals d’empresa, etc. Sempre amb originalitat.

Valoracions de l'activitat

5.00 based on 1 valoració
agost 21, 2015

La festa de l’Antic Egipte ha estat una experiència inoblidable. Per uns moments vaig pensar que era a les piràmides fa 2.500 anys… No em perderé la propera anunciada per al 2021. Crec que estarà dedicada a Cleopatra.

Deixar un comentari

Valoració