Els anys de la primera Guerra Mundial van portar molts diners i molta vida al Paral·lel. El camp català es va convertir en gran subministrador dels països en conflicte en aquesta guerra i va fer que grans quantitats de diners fluïssin cap al país i bona part d’aquesta riquesa va anar a parar als jocs d’atzar, la prostitució (llavors era legalitzada), els espectacles, la droga… i el Paral·lel era el centre neuràlgic d’aquests tipus d’activitats gràcies al gran nombre de cabarets, music halls i cafès-concert que hi havia, perquè al 1914, el Paral·lel ja era un dels punts de concentració d’espectacles en viu més grans d’Europa. En els alegres anys 20, Barcelona es va convertir en la capital del Music hall i es va considerar el Broadway català. La neutralitat en aquesta Guerra Mundial va provocar l’arribada de molts artistes de països en guerra.

Al Paral·lel, a les seves terrasses i locals, que no tenien portes, no tancaven mai i que van resistir els atacs durant la Guerra Civil, es preparaven atemptats, reunions secretes, i es podia comprar amb certa facilitat, pistoles o explosius.

El número 1929 que forma part del nom d’aquesta activitat ens fa referència a l’any de celebració de la segona Exposició Universal de Barcelona. La ciutat i el Paral·lel en particular estaven plens de vida.

A la Ruta del Paral·lel 1929, entre altres coses, recordarem com es vivia i es fa un recorregut pels llocs més emblemàtics d’aquesta història.

La Ruta Bàsica ens dona a conèixer l’època de la història en el que el Paral·lel va tenir el seu màxim esplendor, coneixerem anèdotes i curiositats i ens podrem imaginar la vida de les persones en aquella època.
La ruta es realitza a peu i només es pot seure en el cafè i en el vermut.
El temps de durada d’aquesta ruta és de gairebé 3 hores.

1

Cafè informatiu

Què millor que iniciar l’activitat amb un cafè (inclòs en el programa) per conèixer millor com serà l’activitat, i també conèixer millor el Paral·lel en el seu temps d’esplendor. D’aquesta manera es té una percepció més real de la història a l’hora de fer el recorregut i es pot imaginar millor la vida que tenia aquesta alegre i animada via pública. El punt de trobada és una cafeteria a prop de les Drassanes.

2

Paral·lel Tour

Recorregut a peu per la zona baixa del Paral.lel, des de les Drassanes fins “El Molino”. L’anada es realitza per un lateral i la tornada per un altre.
També hi ha la possibilitat de realitzar aquesta ruta al revés. Es pasa pels punts més emblemàtics de la història del Paral·lel d’aquella època.

3

Vermut amb animació

El final de la ruta és animat ja que podem gaudir d’un vermut i una escena inspirada en el cabaret.
És a dir, un vermut-teatre. Com ho feien moltes persones en aquells anys…

La Ruta Premium inclou tots els continguts de la Ruta Bàsica i que es poden consultar a la seva
informació a l’apartat corresponent:
– Cafè informatiu
– Paral·lel Tour
– Vermut amb animació
Es pot consultar tota la informació de cada contingut a la pestanya anterior.
La durada aproximada d’aquesta ruta és de 5 hores.

A més d’aquests continguts s’afegeixen:

1

Dinar

Una vegada finalitzada la ruta què millor que repostar. I la millor manera és gaudir d’un bon àpat en algun dels restaurants de la zona (inclòs en el preu).
La ruta està contemplada per a realitzar-se en horari de matí, però en cas de ser per la tarda es realitza un sopar.

En aquest cas hi ha la possibilitat opcional d’assistir a alguna de les obres teatrals o espectacles de la zona.

2

Còctel 1929

La ruta Premium finalitza amb el còctel 1929, de color vermell perquè és el color de la vida i de la passió, que són elements que presentava el Paral·lel en la seva millor època.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating