“Torrelles Experience” és el conjunt d’experiències que es poden gaudir a Torrelles de Llobregat.

Torrelles de Llobregat, situada a mitja hora de Barcelona, és una població rica en història i capdavantera en molts aspectes. Així doncs, podrem saber en què és la primera del món, en què és la primera de l’Estat (en dues coses), la primera de Catalunya en una altra i la primera de la comarca en una altra.

Les experiències poden ser culturals, d’esbarjo, gastronòmiques, ecològiques, en família o sortides al voltant.

Sorprèn la quantitat de coses que es poden fer. Però per gaudir de totes s’ofereix el “Torrelles Weekend Experience”, que és la més completa i definitiva de les experiències.

Es pot consultar el contingut de les mateixes a les diferents opcions d’aquest apartat de la web.

Tots els continguts d’aquesta secció es realitzen a la població de Torrelles de Llobregat, excepte “Curiositats de Catalunya” i el “Bosc animat”, que es realitzen a Catalunya en miniatura (a 10-15’ caminant de Torrelles).

A continuació s’anomenen les diferents visites o activitats possibles de cada experiència, i després una breu explicació de cadascuna d’elles.

EXPERIÈNCIA CULTURAL: Catalunya en miniatura-Ca la Cinta-Forneret-Església de Sant Martí

EXPERIÈNCIA D’ESBARJO: Catalunya en miniatura-Bosc animat

EXPERIÈNCIA GASTRONÒMICA: Torretes del Forneret-Molí d’oli-Les cireres de Torrelles

EXPERIÈNCIA ECOLÒGICA: Deixalleria-Torretes del Forneret-Les cireres de Torrelles

EXPERIÈNCIA EN FAMÍLIA: Catalunya en miniatura-Bosc animat-Ca la Cinta-Forneret-Molí d’oli-Les cireres de Torrelles

1

Catalunya en miniatura

Visita guiada “Curiositats de Catalunya” en el que es considera el més gran parc de maquetes d’Europa. Inclou la explicació informativa del parc i la seva història, visita al taller de maquetes (espai tancat al públic) amb explicació sobre les mateixes, i recorregut guiat pel circuit de maquetes en el que s’expliquen anècdotes, curiositats, històries o llegendes d’indrets representats per algunes de les maquetes. Per a més informació consultar l’opció “Curiositats de Catalunya” d’aquesta web.

2

Bosc animat

Parc aeri forestal d’aventures per a totes les edats amb arbres, on es pot escalar un tronc de pi, o penjar-se d’unes tirolines. Disposa de 4 circuits i un total de 66 activitats (tirolines, ponts tibetans, escales penjants i fins i tot una tirolina de 150 metres).

3

Deixalleria

No es visita la deixalleria, sinò que es dona una explicació informativa a la seva entrada. Aquesta explicació fa referència als lligams de Torrelles de Llobregat i la seva història amb l’ecologia, reciclatge i aprofitament de l’energia.

4

Ca la Cinta

Casa de pagès del segle XIX. En ella està instal·lat el Museu de cinema infantil i el Museu d’Història de Torrelles. En el Museu de cinema infantil, entre altres coses es pot contemplar la col·lecció de cine NIC i màquines antigues que ens transporten a l’inici del cinema. En el Museu d’Història, entre altres coses podem veure la representació de 2 metres d’altura d’un cavaller de Torrelles, eines antigues, una pica d’església romànica o manilles de l’edat Mitjana.

5

Forneret (i Torretes)

Forneret és un forn ecològic de pa i pastisseria que des de 1918 elabora i comercialitza productes de la més alta qualitat de la manera tradicional, artesanal i amb processos naturals.

El producte estrella són les “torretes”, que són les galetes típiques de Torrelles (el souvenir de Torrelles), i de les que s’elaboren 11 classes amb diferents gustos.

6

Església de Sant Martí

És l’indret on es dona una explicació informativa de la mateixa església, que porta el nom d’un dels dos patrons de Torrelles, i també una breu explicació sobre la història i costums dels torrellencs.

Possibilitat de visitar l’interior.

7

Molí d’oli

Les parets d’aquest molí daten de l’any 1790, quan no hi havia electricitat. L’actual premsa (premsa dels Mixerris) data de 1868. Aquí s’elabora l’oli del Raig, que és oli sense filtrar i que per la dificultat que comporta envasar-lo és més desconegut per la majoria de consumidors ja que només es pot trobar en molins o comerços especialitzats. Té millors propietats organolèptiques que l’oli convencional.

8

Les cireres de Torrelles

Una de les raons per les que Torrelles de Llobregat és conegut és per les famoses cireres, pel seu sabor i qualitat. Quan es menja una ja no es pot parar de continuar menjant més… Són tan populars que cada primer cap de setmana de juny se celebra la Fira de la cirera… És obligat provar-les. Així que les provarem.

Les activitats que es presenten en aquesta opció requereixen desplaçament en vehicle excepte la sortida als camps de cirerers.

1

Camps de cirerers

La millor època és la que floreixen. És una alegria visual veure els camps florits. Aquesta època és la segona quinzena de març i la primera d’abril.

Aquesta sortida es realitza a peu i té una durada aproximada d’una hora llarga.

Inclou una explicació sobre les cireres i la seva història a Torrelles.

2

Centre hípic

Aquesta activitat està adreçada principalment a un públic infantil, en el que entre altres coses poden pujar en poni o participar d’algun taller. Els adults poden fer una classe d’equitació. Tota una experiència.

3

Planta de compostatge

Torrelles de Llobregat té una tradició ecològica que vé de sempre. No és estrany doncs que fos el primer municipi de Catalunya en crear una planta de compostatge.

En aquesta instal·lació s’hi reben els residus de la fracció orgànica dels municipis propers i se sotmeten a un procés de descomposició per obtenir un compost de bona qualitat, que s’empra posteriorment com a adob d’ús agrícola. La visita a la instal·lació està dividida en tres parts: una primera part d’introducció a la gestió dels residus al territori metropolità, una segona part que consisteix en recórrer el circuit de visites i finalment una tercera part on, per un costat, es parla sobre la problemàtica del malbaratament alimentari i, per l’altre, es reflexiona sobre la responsabilitat ciutadana de cara a fer una gestió sostenible dels recursos i els residus.

4

Cementiri de mascotes

Fundat l’any 1972 és el primer cementiri de mascotes de l’Estat. Hi ha enterrades moltes mascotes. Algunes de molt significatives com les del Dan, un pastor alemany que va col·laborar amb els bombers i la policia salvant a 65 persones víctimes d’incendis i altres catàstrofes. També es pot veure el quadre que representa el cel dels animals i el monument als veterinaris del món, amb les inscripcions de veterinaris de més de 30 països.

En aquest apartat s’ofereixen activitats que pel seu programa o continguts difereixen de les activitats convencionals.

1

Torrelles Shopping Experience

Adquisició de productes o serveis amb condicions preferencials que ofereixen els comerços i negocis adherits a aquesta activitat i que en cada moment poden variar.

És compatible amb qualsevol activitat de “Torrelles Experience”.

2

Torrelles Weekend Experience

Amb aquesta activitat es pot tenir una visió més completa de Torrelles de Llobregat. Consisteix en un cap de setmana (també poden ser dos dies entre setmana) en el que es gaudeixen de les diverses experiències que s’ofereixen a “Torrelles Experience”. S’ofereixen diferents programes. Un exemple podria ser el que s’anomena a continuació:

DISSABTE MATÍ: Centre hípic o planta de compostatge-cementiri de mascotes

DINAR

DISSABTE TARDA: Torrelles Shopping Experience

ALLOTJAMENT (I ESMORZAR)

DIUMENGE MATÍ: Ca la Cinta-Forneret-Bosc animat

DINAR

DIUMENGE TARDA: Curiositats de Catalunya (Catalunya en miniatura)

Els sopars no s’inclouen en el programa. Hi ha l’opció afegida d’allotjar-se també per la nit de divendres.

La informació dels continguts anomenats anteriorment es pot consultar en el seu apartat corresponent d’aquesta web.

3

Torrelles a la carta

Entre totes les activitats de “Torrelles Experience” es pot dissenyar a la carta les activitats i continguts segons els gustos, preferències i disponibilitat de temps.

Valoracions de l'activitat

Encara no hi ha cap comentari

Deixar un comentari

Valoració