La persona de Colom ha generat controvèrsies, històries inventades, assignacions diverses de la seva procedència, tot envoltat de manera enigmàtica i fins i tot misteriosa.

Colom Experience és un conjunt d’activitats que tenen la figura de Colom i el mar com a protagonistes. Oferim quatre opcions per adaptar-nos a qualsevol persona o grup segons els gustos, preferències i disponibilitat de temps. Combinen perfectament el contingut històric i cultural amb el contingut lúdic.

A Colom Experience es pot visitar la casa on va viure Colom, fer una degustació d’aliments originaris d’Amèrica, fer un passeig en un vaixell inspirat en l’antigua caravel·la, fer la Ruta colombina guiada per un historiador especialista en Colom i moltes coses més. Es poden consultar tots els continguts amb detall a les diferents opcions de menú d’aquesta activitat a la web.

Els programes Colom Experience Premium i Vip inclouen continguts afegits en que els protagonistes són el mar i el Port de Barcelona.

Aquesta experiència es pot personalitzar, seleccionant els continguts a la carta, afegint possibles continguts i serveis com fotògraf, dinar/sopar, allotjament, subhasta del peix, etc.

Colom Experience és una activitat única, original i exclusiva.

 

Aquesta és l’opció bàsica de Colom Experience. Inclou quatre continguts que es realitzen en un restaurant del barri de la Ribera a prop de l’església de Santa Maria del Mar. Aquest local, temps enrere va ser on va viure Cristòfor Colom. La durada estimada és de gairebé dues hores.

S’intenta que aquesta activitat es realitzi al migdia per tenir la possibilitat de dinar “a la casa de Colom” (reserva prèvia).

1

Xerrada informativa

Presentació de l’activitat. Pot ser oral, escrita o ambdues. Es podran saber els motius que indiquen que Colom va viure en aquesta casa i també una mica d’història. Seguidament s’acomoda per gaudir dels continguts que segueixen.

La durada aproximada d’aquest contingut és d’entre 10 i 15 minuts.

2

Degustació

Molts dels aliments que avui dia són habituals, tenen la seva procedència en el Nou Continent. En aquest contingut de l’activitat es pot gaudir d’una degustació que consisteix en un plat combinat de productes d’alimentació originaris d’Amèrica, pa torrat amb tomàquet i sangria o aigua. És realment exquisit.

El temps estimat de la degustació és d’aproximadament entre 45 i 60 minuts.

3

Escenografies

Aquest contingut inclou dues escenes teatralitzades.

La primera escena fa referència a la recepció del Reis Catòlics a Colom a finals d’abril de 1493 al  Saló del Tinell de Barcelona (hi ha qui diu que també podia haver sigut Sant Jeroni de la Murtra a Badalona). Es recrea un moment en que el Rei Ferran es troba momentàniament ausent i Colom fa ofrena de productes portats d’Amèrica a la Reina Isabel.

La segona escena se situa en temps actuals en un local situat al lloc on Colom va trepitjar per primera vegada Amèrica.

Cada escena té una durada aproximada d’entre 6 i 10 minuts.

4

Consumició

Per finalitzar, què millor que prendre un xarrup d’orujo de xocolata. Hi ha que considerar que el cacao, que és la base del xocolata, és originari d’Amèrica.

La durada aproximada d’aquest contingut és de 15 a 20 minuts.

Hi ha la possibilitat de consumir l’orujo al mateix temps que es gaudeix de les escenificacions.

 

Colom Experience Plus inclou tots els continguts de Colom Experience Bàsic i que es poden consultar a la seva informació de l’apartat corresponent:

 • Xerrada informativa
 • Degustació
 • Escenografies
 • Consumició

El lloc on es realitza Colom Experience Bàsic i Colom Experience Plus estan separats pel Moll de la Fusta. El desplaçament es realitza a peu fent un passeig pel Port.

A més d’aquests continguts s’afegeixen:

1

Monument a Colom

Visita al Monument a Colom. Prèviament a la visita hi ha una petita explicació informativa sobre el monument. La visita inclou el mirador des d’on es pot observar Les Rambles i el mar.

2

Navegació

Podrem navegar en un vaixell inspirat en una caravel·la com la que Colom va viatjar per descobrir Amèrica. Tota una experiència.

3

Moll de la Fusta

Recorregut pel Moll de la Fusta que inclou una explicació que fa referència a la història del Port de Barcelona i algunes curiositats. Aquest passeig ens porta fins al lloc on es realitzen la resta d’activitats.

Aquesta opció de Colom Experience té una durada d’un dia.

Colom Experience Premium inclou tots els continguts de Colom Experience Plus i que es poden consultar a la seva informació de l’apartat corresponent:

 • Xerrada informativa
 • Degustació
 • Escenografies
 • Consumició
 • Monument a Colom
 • Navegació
 • Moll de la Fusta

A més d’aquests continguts s’afegeixen:

1

Dinar

La durada de Colom Experience Premium és d’un dia, pel que s’inclou el dinar que es realitza a un restaurant ubicat a la mateixa zona de l’activitat.

2

Museu Marítim

Visita al Museu Marítim de Barcelona, situat en un lloc històric com és les Reials Drassanes de Barcelona.

La visita és lliure i es fixa una hora límit de sortida per combinar amb la visita al pailebot. Hi ha l’opció de fer-ho a la inversa però no és recomanable.

3

Pailebot

Visita al pailebot Santa Eulàlia. Es troba a 5 minuts caminant des del Museu. El pailebot Santa Eulàlia és un vaixell amb molta història. De fet és més que centenari. Construït l’any 1918, forma part de la flota del Museu Marítim de Barcelona. És un dels velers més antics que segueixen en actiu en el Mediterrani. Situat al Moll de la Fusta del Port Vell el podrem visitar, navegar i descobrir com era la vida dels seus navegants.

L’any 2011, el Santa Eulàlia va ser declarat Bé Cultural Nacional i és un emblema amb valor patrimonial indiscutible.

Aquesta opció de Colom Experience té una durada de dos dies. Si cal es pot afegir opcionalment el sopar al final del primer dia i allotjament amb esmorzar.

Colom Experience Vip inclou tots els continguts de Colom Experience Premium i que es poden consultar a la seva informació de l’apartat corresponent:

 • Xerrada informativa
 • Degustació
 • Escenografies
 • Consumició
 • Monument a Colom
 • Navegació
 • Moll de la Fusta
 • Dinar de la primera jornada
 • Museu Marítim
 • Pailebot

A més d’aquests continguts s’afegeixen:

1

Ruta Colombina

La Ruta colombina és un recorregut a peu que transcorre pels llocs que formen part o estan vinculats a la història de Colom. La ruta està guiada pel reconegut historiador i especialista en Colom, Jordi Bilbeny. Té una durada aproximada de més de 4 hores. La ruta té aquests punts: Plaça Duc de Medinaceli-Monument a Colom-Claustre de la biblioteca de Catalunya-Pati de les Dones de l’antiga Casa de la Caritat-Monestir de Santa Anna-Plaça de la Catedral-Santa Maria del Mar-Casa dels Colom.

2

Dinar

La durada de Colom Experience Vip és de dos dies, pel que s’inclou també el dinar d’aquesta segona jornada. Es realitza a un restaurant ubicat a la mateixa zona de l’activitat.

3

Les Golondrines

Passeig en golondrina. El Port de Barcelona no seria el mateix sense les històriques i emblemàtiques golondrines.

En el recorregut es pot observar el Maremàgnum, el Pont Porta d’Europa (un impressionant pont llevadís), la Torre del Rellotge (l’antic far de l’època de Carles III i on avui dia atraca la flota pesquera), el Sideroploide (una escultura abstracta de 1963, de l’escultor Salvador Aulèstia, feta d’acer recuperat del mar), unes magnífiques vistes del castell i de la muntanya de Montjuïc, on descansa l’actual far de Barcelona (inaugurat l’1 de desembre de 1906, i encara en funcionament), l’hotel W i els diversos clubs esportius on amarren les embarcacions de particulars. A més, la golondrina també navega pels molls comercials de mercants i els creuers de luxe que atraquen a Barcelona.

La durada aproximada del recorregut és de 40 minuts.

4

Aquarium

L’Aquarium de Barcelona és l’aquari més important del món en temàtica mediterrània. Entre altres coses es pot visitar l’Oceanari, únic a Europa, que és l’aquari més gran i amb un nombre més gran d’espècies de l’Aquarium de Barcelona. Amb 36 metres de diàmetre i 5 de profunditat, conté 3,7 milions de litres d’aigua i s’hi troben espècies diverses entre les que destaca el tauró gris. Per gaudir de l’Oceanari, un túnel transparent de 80 metres de longitud permet una passejada submarina. Experiència única en la que es pot estar a pocs centímetres dels taurons i altres espècies. La visita és lliure.

Hi ha la possibilitat de realitzar una visita guiada per un especialista i així conèixer millor els secrets del fons del mar. També hi ha l’opció “Shark Experience” per bussejar dins una gàbia al costat d’autèntics taurons.

Valoracions de l'activitat

Encara no hi ha cap comentari

Deixar un comentari

Valoració