“Curiositats de Catalunya” a Catalunya en miniatura. Perquè no hi ha cap altre indret millor que Catalunya en miniatura. És el lloc ideal.

“Curiositats de Catalunya” és una activitat en la que al marge de visitar Catalunya en miniatura es pot conèixer la seva història, visitar en exclusiva el taller de maquetes (espai tancat al públic) i conèixer com es construeixen les maquetes, gaudir d’una visita guiada al circuit de maquetes amb explicacions també exclusives i que no s’aprenen a les escoles ni estan als audioguies, etc.

“Curiositats de Catalunya” ofereix diferents opcions de visita per adaptar-se a la disponibilitat i gustos de les persones que hi participen.

La informació de tots els continguts programats i els continguts complementaris es pot consultar a les diferents opcions d’aquest apartat de la web d’Experience.

De “Curiositats de Catalunya” a Catalunya en miniatura només hi ha una. No es pot deixar perdre!

Catalunya en miniatura es troba al costat de Torrelles de Llobregat, a mitja hora de Barcelona. És el parc de maquetes més gran d’Europa i un dels pocs que hi han arreu del món.

Es coneix pel seu conegut parc de maquetes, que és el seu espai estrella, però a les seves instal·lacions, a més del circuit de maquetes compta i ofereix altres instal·lacions com el Bosc animat, l’amfiteatre, l’espai polivalent d’activitats, restaurant, gran zona de pícnic, el tren jardinera, etc.

Milers de persones el visiten cada any, col·legis, famílies amb nens, grups, turistes, etc. Hi ha fins i tot que s’hi ha casat…

Catalunya en miniatura està dissenyat per passar un dia inoblidable.

1

El parc

El primer contingut de l’activitat comença amb una breu explicació de què és el parc, la seva història, perquè es considera un dels millors parcs del món, com i perquè s’ha instal·lat a Catalunya, quin rècord Guinness va estar gairebé d’assolir, qui va ser la madrina, i altres coses que fa que al visitar el circuit de maquetes es tingui un coneixement més complet de la seva història i ho valorem i gaudim encara més.

La durada aproximada d’aquest contingut és de 10’-15’.

2

El taller

El taller de maquetes és un espai tancat al públic però en la nostra visita accedim. És el cor d’on neix tota l’essència del que s’exposa en el circuit de maquetes. Després de l’explicació que es dona, segur que encara es pot valorar molt més l’exposició. En aquest segon contingut s’explica què és una maqueta, classes de maquetes, diferències amb un diorama, què és una maqueta a escala, quines maquetes es poden exposar i quines no, qui i com es construeixen, de quins materials estan realitzades, etc. Per cert, què tenen en comú el comte Dràcula i el material principal que s’utilitza per construir les maquetes? Doncs també s’explica…

La durada aproximada d’aquest contingut és de 30’-40’.

“Curiositats de Catalunya” ofereix diferents opcions de tour. Totes les opcions inclouen els dos continguts inicials que es descriuen en l’opció “Catalunya en miniatura” i que són una breu presentació amb explicació de Catalunya en miniatura i una visita informativa al taller de maquetes.

El tour és el tercer contingut i aquest es pot realitzar amb alguna de les opcions que es dessitgi i que es descriuen a continuació.

1

Tour Bàsic

El Tour Bàsic és un recorregut guiat pel circuit de maquetes. Entre altres, la informació que s’explica és la de curiositats, anècdotes, llegendes o històries d’indrets representats per algunes maquetes. Normalment aquestes informacions no s’expliquen a les escoles ni s’inclouen en els audioguies. Alguns exemples poden ser:

 Perquè va sortir l’exèrcit a Badalona quan es construïa el primer tren de la península?

 Perquè hi han fulles de cannabis al monument a Colom de Barcelona?

 Perquè la pitjor tragèdia de la marina dels Estats Units (des de Vietnam) va tenir lloc al   port de Barcelona amb 49 marines morts?

 Perquè el pont de Besalú no és recte?

 Què buscava l’exèrcit nazi de Hitler a Montserrat?

Quin és el partit que el públic del Camp Nou va cridar més?

Perquè el lloc que s’ubica l’estació de França era una illa fora de Barcelona?

Quin és el millor lloc per situar-se en un avió per tenir el mínim risc de morir en cas d’accident?

Què li passa a l’habitació 712 del Parador de Cardona?

I moltes curiositats més…

La durada aproximada del tour és d’entre 80’ i 90’.

2

Tour Plus

El Tour Plus inclou el mateix programa que el Tour Bàsic i s’afegeixen dos continguts:

Una explicació més extensa (aproximadament 15’) sobre una de les temàtiques que es dessitgi d’entre les que es proposen al contingut 5-Tour temàtic

 Un passeig amb el tren jardinera (tren Jacobs), que fa un recorregut al voltant del circuit de maquetes. Aquest passeig en tren es realitza al final del tour i té una durada aproximada de 10’

Així doncs, la durada total del tour és d’aproximadament 2 hores.

CONSIDERACIÓ: Un mateix grup de visita no pot tenir més de dues explicacions temàtiques. En cas d’haver dues explicacions en un mateix grup, en el moment que s’explica una d’elles a la part del grup que correspongui, l’altra part del grup fa el passeig en el tren, i viceversa.

3

Tour Premium

El Tour Premium inclou tot el programa del Tour Plus i s’afegeixen dos continguts:

 Un cafè inicial informatiu o una pausa-cafè entre la visita al taller i el tour (aproximadament 15’)

 Una segona explicació més extensa (aproximadament 15’) sobre una de les temàtiques que es dessitgi d’entre les que es proposen al contingut 5-Tour temàtic

La durada total del Tour Premium és de més de 2 hores.

4

Tour Vip

El Tour Vip inclou tot el programa del Tour Premium i s’afegeixen tres continguts:

Una tercera explicació més extensa (aproximadament 15’) sobre una de les temàtiques que es dessitgi d’entre les que es proposen al contingut 5-Tour temàtic

 Copa de cava

 Dinar

La durada total del Tour Vip és de gairebé 3 hores (no inclou el temps del dinar).

5

Tour temàtic

El Tour temàtic inclou el mateix programa que el Tour Bàsic amb l’afegit d’una explicació més extensa (15’ per tema) d’un o més temes que s’anomenen a continuació:

Port de Barcelona

 Aeroport del Prat Barcelona

 Sagrada Família

 Camp Nou i el Barça

 Rambles i Colom

 Mataró i el Ferrocarril

 Montserrat

 Gaudí

No inclou cap contingut fora del tour.

El temps de durada està supeditat al número de temàtiques seleccionat. En cas de seleccionar tots els continguts, la durada és d’unes 3 hores.

Els continguts de “Curiositats de Catalunya” es poden seleccionar entre un ventall de possibilitats segons els gustos i disponibilitat de temps.

En el cas dels continguts que ofereixen alguna consumició alcohòlica, aquesta és substituïda per una altra a les persones que no en consumeixen (tots els nens i alguna persona adulta).

A continuació es descriu cadascun dels continguts.

1

Tour Bàsic

Consisteix en el contingut exposat a l’opció “Tours” d’aquest apartat de la web dedicat a “Curiositats de Catalunya”.

Té tres parts:

Explicació informativa de Catalunya en miniatura

Visita informativa al taller de maquetes

Recorregut guiat pel circuit de maquetes

2

Tren jardinera

El tren jardinera (tren Jacobs) transporta als visitants i circula al voltant de les maquetes en un circuit de 980 metres d’una via que medeix 15 polsades d’amplada. El viatge té una durada de 10 minuts i ofereix una vista panoràmica amb una visió complementària al circuit de maquetes. Des de la seva inauguració l’any 1994 ja ha recorregut més de 130.000 quilòmetres (més de tres vegades la volta al món pel cercle de més distància: equador del planeta Terra) i ha fet gaudir a milers de visitants.

3

Bosc animat

Parc aeri forestal d’aventures per a totes les edats amb arbres, on es pot escalar un tronc de pi o penjar-se d’unes tirolines. Compta amb 4 circuits i un total de 66 activitats (tirolines, ponts tibetans, escales penjants i fins i tot una tirolina de 150 metres).

4

Cafè informatiu/pausa

Hi han dues possibilitats:

A l’inici de l’activitat i aprofitant la possibilitat de seure, ja que la resta de l’activitat es realitza a peu

Després de la visita al taller per seure i fer una pausa

5

Vermut curiós

Després d’un tour i ja al voltant del migdia hi ha la possibilitat de fer un vermut. S’anomena “curiós” perquè és en forma de tertúlia on s’explica i comenten altres curiositats de Catalunya no vinculades amb les maquetes. La durada aproximada és d’uns 45’.

6

Dinar

Què millor que un bon àpat després de l’activitat (o entre els continguts de l’activitat si es tracta d’una jornada completa de continguts).

Si es tracta de dinar en el qual després del mateix continua l’activitat, es disposa d’un temps de marge suficient per presentar-se a l’hora convocada per continuar les activitats de tarda.

7

Copa de cava

Un brindis després de fer el passeig pel circuit de maquetes no vé gens malament. Sempre és bo celebrar alguna cosa. En aquest cas ja és un motiu suficient celebrar el fet de gaudir de la visita a Catalunya en miniatura i els continguts de “Curiositats de Catalunya”.

8

Descobreix Torrelles

“Curiositats de Catalunya” a Catalunya en miniatura es pot complementar amb una experiència a Torrelles de Llobregat per:

 Visitar “Ca la Cinta”, masia on s’ubiquen el Museu del cinema i joguina, i el Museu d’Història de Torrelles de Llobregat

 Visitar el Forneret, forn més que centenari i 100% ecològic, on es fabriquen les populars i típiques “torretes” (galetes-souvenir ecològiques) de Torrelles

 Breu parada a la deixalleria

  Recorregut pel carrer Major

  Església de Sant Martí (des de fora)

 Explicació sobre Torrelles, la seva història, les cireres, etc.

un passeig per un camí de muntanya d’aproximadament 10’-15’ des de Torrelles de Llobregat a Catalunya en miniatura (i/o viceversa).

Valoracions de l'activitat

Encara no hi ha cap comentari

Deixar un comentari

Valoració